''Qualiview certificaat''

Wij willen jullie bedanken voor het vertrouwen in ons!



 

 

Ontwikkelingen rondom Covid-19 (Coronavirus)

 

De ontwikkelingen

Ook wij volgen alle ontwikkelingen rondom het corona virus en nemen het zeer serieus. Onze praktijk voldoet aan de richtlijnen van het RIVM en de beroepsvereniging. Wij zijn geopend, zij het aangepast aan de omstandigheden.

Wij zullen nog meer aandacht besteden aan de hygiëne. Hierdoor schudden wij voorlopig geen handen in de praktijk en is er tevens voor u desinfectie aanwezig. Wij zullen de richtlijnen van het RIVM blijven volgen en we hopen dat onze patiënten dit met ons doen.

Het Covid-19-virus in het kort

Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Iemand kan gemiddeld twee à drie anderen besmetten, maar dit cijfer daalt echt door voorzorgsmaatregelen. Verreweg de meesten hebben (lichte) griepachtige klachten.

Mocht u zelf klachten ondervinden, zoals koorts, hoesten, benauwdheid, keelpijn of (lichte) verkoudheidsklachten of in een risicogebied bent geweest of bij iemand die het corona virus heeft, dan verzoeken wij u gelieve niet naar de praktijk te komen en dit telefonisch aan ons te melden.

Deze voorzorgen nemen wij ter bescherming van andere cliënten en ons team.

Indien u vragen heeft, stel ze dan gerust.

 

C.M.A.A. Leenen-Van Eeuwijk

www.leenenhuidtherapie.nl
0492-554222

 ''Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van lymfe oedeem''

 

Zoals u ongetwijfeld weet, zijn lymfevaten haar-fijn: ze hebben een gemiddelde  diameter van 300 micron.
Verschillende innovatieve onderzoeken laten toe om ook de kleinste lymfevaten te detecteren bij patiënten met lymfoedeem. Dit is belangrijk in gevallen waar lymfechirurgie onder vorm van lymfe-veneuze anastomose (LVA) aangewezen is. Door middel van een verbinding (anastomose) van een lymfevat met een ader wordt de lymfe-stroom hersteld en kan de lymfe weer efficiënt worden afgevoerd naar het veneuze stelsel.
 
Naast maximale visualisatie van de lymfevaten, is er uiteraard ook nood aan aangepast materiaal om een lymfe-veneuze anastomose te maken.
 
Na het ontwikkelen van ingenieuze instrumenten voor bepaalde ingrepen ter hoogte van het bovenbeen bij patiënten met lymfoedeem van de onderste ledematen, heeft dokter Giacalone nu ook een nieuwe hechtingsdraad ontwikkeld. Zo werd heel recent in primeur een naald met een diameter van 30 micron in gebruik genomen, daar waar de meeste naalden een diameter van 50 micron hebben. Deze allerkleinste naald werd ontworpen door het Lymfecentrum van het AZ Sint-Maarten en wordt tot nu exclusief voor het AZ Sint-Maarten geproduceerd in een buitenlands hoog-technologisch bedrijf. Het gebruik van dit unieke hechtingsmateriaal laat niet alleen toe om de kleinste lymfevaten (150-200 micron) te verbinden met aders, maar voorkomt ook beschadiging aan de wand van de lymfevaten en aders. Bij gemiddeld 1 op 3 patiënten is het gebruik van deze ultra-kleine naald noodzakelijk. Helaas kan men slechts tijdens de ingreep bepalen welke hechtingsdraad nodig is om de verbinding uit te voeren. Het komt er dus op aan om alle mogelijke materialen binnen handbereik te hebben, zo niet riskeert men een doorgesneden lymfevat niet te kunnen verbinden aan een ader wat nadelig is voor de patiënt. Het spreekt voor zich dat een grote expertise nodig is om deze quasi onzichtbare naald te kunnen manipuleren.
 
De beschikbaarheid van dit unieke hechtingsmateriaal is een grote stap vooruit in de behandeling van lymfoedeem omdat nu de allerkleinste lymfevaten verbonden kunnen worden met aders. In het AZ Sint-Maarten zal dokter Giacalone dit top-materiaal jaarlijks bij een 100-tal patiënten kunnen gebruiken, wat een enorme meerwaarde is voor patiënten met lymfoedeem.

 

 

 

 

"Cosmetische laserbehandelingen door goed opgeleide professionals"

 

Uit onderzoek naar de toepassing van lasers van het RIVM (2015), is gebleken dat voor het juist en veilig uitvoeren van cosmetische behandelingen professionals nodig zijn die kennis en ervaring met laserapparatuur en bijbehorende behandelingen hebben. 

Bij laserbehandelingen kan onder andere gedacht worden aan definitief ontharen, het verminderen van lijntjes en vaat-en pigmentproblematiek.

Bij ondeskundig gebruik kunnen ernstige complicaties optreden zoals langdurige pigmentveranderingen en verbranding van de huid. Voor meer informatie over eventuele complicaties kunt u de aflevering van Radar bekijken, genaamd Brandworden na Ontharingsbehandeling IPL met huidtherapeut Jantine van 't Klooster.  

Het is de bedoeling van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om bovenstaande behandelingen onder de wet BIG (wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) te laten vallen. Dit zou ertoe leiden dat deze behandelingen alleen door beroepsbeoefenaren uitgevoerd mogen worden die daartoe wettelijk bevoegd zijn, zoals huidtherapeuten en artsen. 

Klik hier voor het originele artikel van het RIVM en hier voor het volledige rapport.

Voor meer informatie, of het inplannen van een intake gesprek van een laserbehandeling kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze BIG-geregistreerde huidtherapeuten.

 

Telefoon: 0492-554222
Mail: info@leenenhuidtherapie.nl